Megjelent a Teológia folyóirat 2017/1-2. száma, amelyben interjú olvasható Gánóczy Sándorral, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagjával. Az interjú az MTA Filozófia Intézetének kezdeményezésére és támogatásával jött létre, Puskás Attila (a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kar Dogmatika Tanszékének vezetője) készítette. Előkészítésében az MTA részéről Frenyó Zoltán vett részt, lebonyolításában pedig Paár Tamás segédkezett. A Teológiában megjelent interjú itt letölthető.

Az MTA BTK Filozófiai Intézet Fizika Filozófiája Kutatócsoportja szeretettel meghív minden érdeklődőt a

Physics Meets Philosophy: Foundations of Thermodynamics and Statistical Mechanics

című interdiszciplináris workshopra. A workshop

helyszíne: 1094 Budapest, Tóth Kálmán u. 4.,  B.7.16. (Trapéz terem)
időpontja: 2017. szeptember 25. (hétfő)

A workshop weboldala a további részletekkel itt érhető el.

A MTA BTK FI és a Tudománytörténet és Tudományfilozófia Kutatócsport szeretettel meghívja Thorsten Botz-Bornstein könyvének (Organic Cinema, N.Y. - Oxford: Berghahn, 2017) 2017. szeptember 28-án tartandó diszkussziójára. Az angol nyelvű rendezvény plakátját innen letöltheti.

Örömünkre szolgál, hogy Zuh Deodáth kollégánkat az Academia Europaea, az ALLEA és a YAE éves konferenciáján, Budapesten, a Burgen Scholarship 2017 díjával tüntették ki. Az átadó után bemutatott poszterét itt, az eseményről készült képeket pedig itt tekinthetik meg.

MTA központi weboldala box

MTA kutatói pályázatai