Az MTA BTK Lendület Morál és Tudomány Kutatócsoportja szeretettel meghív minden érdeklődőt az alábbi konferenciára:
 
Humeanisms
2nd Bucharest-Budapest workshop in Philosophy
 
Időpont: 2018. július 28-29.
Helyszín: MTA BTK Filozófiai Intézet, 1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 4., 7. emelet B.7.16 (Trapéz terem)

A konferencia programja itt érhető el.

Az MTA BTK Lendület Morál és Tudomány Kutatócsoportja szeretettel meghív minden érdeklődőt az alábbi konferenciára:
 
The 45th Annual Hume Society Conference
 
A konferencia weboldala és részletes programja itt érhető el.

A rendezvény helyszíne: MTA BTK Filozófiai Intézet, 1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 4.
A rendezvény időpontja: 2018. július 23-27.

Az MTA BTK Filozófiai Intézetének küldetése, hogy az MTA alapítójának, Széchenyi Istvánnak szellemiségét követve ápolja a magyar filozófiai kultúrát és nyelvet, ennek részeként kutatásokat végezzen az egyetemes filozófiatörténet és a filozófia különböző diszciplinái terén, azok eredményeit a nemzetközi szakma számára hozzáférhetővé tegye; a filozófia nemzetközi eredményeit magyar nyelvű filozófiai alkotásokkal, a klasszikus és jelentősebb kortárs filozófiai művek lefordításával közvetítse a magyar kultúra számára. Az Intézet a filozófia történetileg kialakult sokszínűségét elismerve az általánosan elfogadott filozófiai irányzatokat és álláspontokat egymással egyenrangúnak tekinti.

Az intézet 2016. áprilisában elfogadott teljes kutatási stratégiája itt tekinthető meg.

Tuboly Ádám Tamás "The 1940-45 Neurath-Carnap correspondence and its philosohical significance" címmel tart Jordi Cat-tel (Indiana University) közös előadást a HOPOS 2018 kongresszuson, mely 2018 július 9-12. között kerül megrendezésre Groningenben. A konferencia programja itt tekinthető meg.

Szabó Gábor "What is quantum contextuality, and what is not?" címmel tart előadást a július 10. és 13. között megrendezésre kerülő The 19th UK and European Conference on Foundations of Physics c. konferencián, az Utrechti Egyetemen. Ugyanitt Gömöri Márton "Why do initial conditions in an actual sequence of experiments approximately follow the uniform distribution over phase space with respect to the Lebesgue measure?" címmel tart előadást.

MTA központi weboldala box

MTA kutatói pályázatai